sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Ammatillista verkottumista, rekrytointia ja työnhakua


LikedIn on työ– ja urapainotteinen sosiaalinen media, josta on tulossa entistä merkittävämpi väline työnhaussa.

Monet työpaikat välitetään niin sanotusti tiskin alta: joku tuntee jonkun jota voi suositella, eikä paikkaa tarvitse laittaa lainkaan avoimeen hakuun. On arvioitu, että jopa 80% työpaikoista ei tule lainkaan julkiseen hakuun. Yritykset etsivät toimialansa osaajia myös sosiaalisten medioiden kautta, koska niissä ihmisistä saa enemmän tietoa kuin pelkästä ansioluettelosta. Erityisesti suorahakukonsultit ovat ottaneet LinkdIn työvälineekseen.

LinkdInssä työnhakijalla on mahdollisuus tuoda esille aktiivisuuttaan ja omaa osaamistaan esimerkiksi erilaisissa omaan alaansa ja kiinnostuksen kohteisiinsa liittyvissä keskusteluryhmissä. LinkdInssä toimiminen antaa käsityksen työntekijän vuorovaikutustaidoista ja kyvystä ylläpitää ammatillista verkostoaan. LinkdInssä on myös mahdollista esitellä portfoliotaan kuvina, mikä tekee palvelusta erityisen hyvän esimerkiksi luovan työn ammattilaisille. LinkdInissä asiantuntijoita haetaan samalla tavalla kuin hakukoneissa, joten omaan profiilinsa liittyvät hakusanat kannattaa optimoida riittävän ja oikeanlaisen näkyvyyden takaamiseksi. Edustava kuva täydentää profiilin. Hyvin hoidetuista töistä ja projekteista kannattaa pyytää suositus, ja antaa niitä myös muille.

Työnhakutilanteessa työnhakijakin voi hakea LinkedInin kautta virallisia yritysesittelyjä syvempää tietoa esimerkiksi yritysten nykyisistä ja entisistä työntekijöistä. LinkdInssä olevan tiedon perusteella voi luoda laajempaa kuvaa yrityksestä työantajana ja työyhteisönä. Saattaa myös olla, että huomaat työpaikkaa hakiessasi rekrytoijalla ja sinulla olevan yhteisiä kontakteja.

Enemmän tietoa LinkdInistä täältä.




3 kommenttia:

  1. Suosittelen kaikille LinkedIniä kun työnhaku on mielessä. Toinen asia mitä kannattaa kokeilla on e-portfolio kyvyt.fi (HH:ssa kirjautuminen Moodlen kautta). Kyvyistä voi luoda näkymän omiin portfoliossa oleviin töihin ja sen linkin voi laittaa LinkedIniin tai vaikkapa sähköpostilla yhdelle henkilölle.

    VastaaPoista
  2. Mä oon saanu kutsuja kavereilta LonkedIn:iin mutta en ole sen kummemmin tutustunut siihen. Täytyypä tutustua ja vinkata poikaystävällekin, joka on juuri työnhaussa. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  3. Voin suositella kyvyt.fi palvelua verkostoitumiseen. Palvelussa voi hakea esimerkiksi muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijoita nimellä. Oman portfolion voi rakentaa mieleisekseen ja käyttää palvelua vaikka CV pankkina. Voin suositella :)

    VastaaPoista