lauantai 10. joulukuuta 2011

Viimeinen postaus ja kurssiarvio

Niin vierähti tämäkin jakso vauhdilla. Vieläpä vauhdikkaammin kuin tavallisesti, kun jaksolle osui uudessa työpaikassa aloittaminen ja muutama tavallista haastavampi/työläämpi iltakurssi päälle.

Huvittavaa sinällään, että yleensä olen melko aktiivinen ainakin Twitterissä, Facebookissa ja Linkdin:ssä, mutta tämän jakson aikana en ole juurikaan ehtinyt sosiaalisissa medioissa seikkailla.

Tavoitteenani tällä kurssilla oli syventää tietämystäni somesta ja oppia uutta. Mainitsin ensimmäisessä postauksessani olevani kiinnostunut myös oppimaan bloggauksesta ja tutustumaan kurssiblogissa esiteltyihin vimpaimiin.

Saavutin tavoitteeni osittain. Opin perustamaan blogin, mikä oli sekä hauskaa että hyödyllistä. Edelleenkään en tosin keksi mikä aihe olisi niin runsas ja kiinnostava, että keksisin siitä kommentoitavaa useita kertoja viikossa. Bloggaria näillä näkymin minusta siis tuskin tulee. Joihinkin mielenkiintoisiin vimpaimiin tutustuin lähiopetuspäivinä. Lähiopetuspäivät olivat muutenkin kurssin antoisinta sisältöä. Sanoisin, että tällainen "tutustukaa itse" -lähestymistapa uusien asioiden opetteluun ei ihan toiminut minulle - ehkä osin oman hektisen elämänvaiheenikin vuoksi. Ehkäpä tutustun syvemmin itselleni mielekkäimmiksi kokemiini some-palveluihin sitten joskus paremmalla ajalla.

Miten mahtaisi toimia some-kurssi, jossa olisi kurssin kuluessa muutama lähiopetuspäivä, joiden aikana tutustuttaisiin yhdessä alustuksen omaisesti joihinkin tärkeimpien palveluiden ominaisuuksiin ja lähetettäisiin sitten kurssilaiset kotiin kokeilemaan itse näiden palvelujen toimintaa käytännössä. Siitä voisi sitten raportoida ja vertailla kokemuksia blogeissa. Näin some-palveluihin tutustuminen olisi ehkä harkitumpaa, eikä aikaa kuluisi päämäärättömään surffailuun sen toivossa, että löytäisi jotain uutta mitä muut eivät ole jo ehtineet esitellä.

Lopuksi kiitos kurssista sekä vetäjille että kanssaopiskelijoille: sosiaalisissa medioissa tavataan!

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että pääsit tavoitteisiin edes jossain määrin. Ideasi muutamasta lähiopetuspäivästä kurssin kuluessa voi hyvinkin olla kokeilemisen arvoinen.

    Ensimmäiseen toteutukseen riittää aina omat haasteensa. Uusi toteutuksia on kuitenkin luvassa, joten keräämme sitä varten kaiken mahdollisen palautteen.

    Tämä urakka on nyt päätöksessä, joten toivottelen oikein mukavaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, ja leppoisaa joulunaikaa myös sinulle!

    VastaaPoista